Translate

сряда, 23 февруари 2011 г.

Рецепти - Д, Е


ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) - Нагрява се тухла и се залива със студена вода. Слага се отгоре вълнено парче плат. Когато температурата стане подходяща, детето се поставя да поседи върху кърпата, докато тухлата изстине.
ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) - Нагрява се бакърена тава и се обръща с дъното нагоре. Отгоре се слага влажна вълнена кърпа. Когато температурата стане подходяща, детето се слага да седне върху кърпата.
ДЕБЕЛО ЧЕРВО (задържа се продължително време преработена храна и не може да се изхвърля) - Да се стрият на прах зърна от бяла дъвка, да се размеси със зехтин и по 2-3 пъти на ден да се взема по 1 с.л.
ДИАБЕТ (причина) - появява се след силен стрес, уплаха или много непричтно преживяване.
ДИАБЕТ (детски, начална форма) - Да се съберат цветовете на бяла черница. Да се сварят и с водата да се облее детето.
ДИАБЕТ (детски, начална форма) - 10 кисели червени ябълки се сваряват в около 5 литра вода. Детето се облива с водата след изкъпване.
ДИАБЕТ (начална форма) - Да се пие отвара от къпинови връхчета.
ДИАБЕТ (начална форма) - шушулки от зрял боб, около 3 кг., се сваряват и отварата се пие по 1 ч.ч. сутрин на гладно.
ДИЗЕНТЕРИЯ - 1 стиска билка огнивче се вари в 1 литър вода около 10-15 минути. Пие се от водата по 1 кафена чашка само сутрин, 2-3 дни.
ДИЗЕНТЕРИЯ - Сварява се прясна дъбова кора с дължина около 10 см в 1 л. вода. Ври, докато водата остане наполовина. Когато изтине, се пие по 1 кафена чашка на ден на гладно. За деца - по 1 ч.л.
ДИСКОВА ХЕРНИЯ - Счукана стара керемида се смесва с 2 белтъка, 1 ч.л. счукан бял тамян и 1 ракиена ч. гроздова ракия. Намазва се вълнено парче плат и пластирът стои на кръста, докато падне сам.
ДИСКОПАТИЯ - Настърган балкански картоф се налага на болното място за 1 нощ или се повтаря, докато отмине болката.

ЕКЗЕМА - Букет горски цветя се сварява и с водата се облива болният.
ЕКЗЕМА - В 1 к.ч. спирт за горене пуснете на върха на ножа салицил. Разбъркайте добре и мажете поразеното място 1-2 пъти на ден, докато се употреби цялото колич
ЕКЗЕМА - След изкъпване болните места да се намажат с памук, натопен в смес от 1 к.ч. олио и 1 к.ч. винен оцет.
ЕКЗЕМА - Изстисква се сокът от билката сапуниче и след добро измиване и почистване със спирт болното място се маже със сока.
ЕКЗЕМА - Да се изпекат до изгоряло 30 ореха. След това да се счукат на прах и да се размесят с рибено масло, да стане като мехлем. Почистеното място се маже с него.
ЕКЗЕМА - Болният да се маже със смес от равни части грес и бензин.
ЕКЗЕМА (силна, на лицето, получена от замърсени бръснарски инструменти) - препоръчано на млад мъж, чието лице се зачервило, а после се покрило с рани и струпеи. Ванга му казала да вземе от реката чиста, фина кал - една чаша - и да я смеси с една чаша сол. Да направи нещо като лапа на брадата и да преспи с нея една нощ. На другата сутрин, когато махнали калната кора, отдолу се показала чиста, бяла и успокоена кожа.
ЕКЗЕМА (детска) - Да се изкъпе с вода от сварен ечемик.
ЕКЗЕМА (водна, детска) - Във фурната на печката се изпичат до тъмнокафяво 3 ореха с черупките. След като изстинат, се скукват много добре. Към тях се прибавя 1/2 лъжичка рибено масло. Почистено добре, мястото се намазва няколко пъти.
ЕКЗЕМА (на ръцете от перилни препарати и други химикали) - Всеки ден да се правят хладки бани на ръцете, като във водата се разтваря 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. Банята продължава около 15-20 минути. След това за десетина минути ръцете се потопяват в леко затоплен зехтин.
ЕКЗЕМИ - Много от разновидностите на екземата се лекуват, като се мажат след почистване с течността, която се събира през месец май в брестовите шишарки.
ЕПИЛЕПСИЯ (младеж с припадъци, за когото смятаха, че има епилепсия) - Ванга казва, че има прищипнат нерв вследствие на падане. Препоръча му да вземе платно, да го потопи в смес от зехтин, стопен восък и вощина и да залепи мушамата по протежение на целия гръбначен стълб - от врата до долу. Припадъците спрират.
ЕПИЛЕПСИЯ (детска) - Детето се къпе с вода от сварено горско сено, да спи на възглавничка, напълнена с горско сено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар