Translate

сряда, 23 февруари 2011 г.

Рецепти - П

Рецепти - П

ПИЕЛОНЕФРИТ (у дете) - Да се прави диета, да се храни с царевичен хляб, да пие вода от сварена царевична свила.
ПЛЕКСИТ - Болното място да се налага със счукан тамян и ябълков оцет, намазани на вълнено парче плат. Прави се докато болката премине.
ПЛЕКСИТ (силни болки в ръката) - Да се счукат листа от върба и да се наложат върху болното място.
ПЛЕШИВОСТ (кръгова, детска) - Билката огнивче (1 стиска) се вари в половин литър гроздова ракия, така че да поври 5-10 минути. като изстине, течността се прибира в шише и всяка вечер се мажат с памуче оголените места.
ПЛЕШИВОСТ (кръгова, детска) - Плешивото място се почиства с рафиниран бензин на памуче. Корен от билката кисличе се разрязва на 2 половини и се натрива главата на детето, където плешивостта се е появила най-напред. Натрива се в продължение на 10 дни.
ПНЕВМОНИЯ (Категорично неустановена) - Да се пие отвара от ленено семе една седмица. Да не се пие студена вода.
ПНЕВМОНИЯ - Болният гол, завит в чаршаф, да лежи на горещ пясък.
ПОДАГРА - В 500 мл вода се вари 1/2 с.л. от билката заешка сенчица, докато водата изври половин пръст. Водата се пие 1/2 час преди ядене 2 пъти дневно - сутрин и вечер, по 1 ч.ч. За да има лечението траен и добър ефект, трябва да се съчетае със стриктна диета - без месо и алкохол, само плодове и зеленчуци. Добре да се правят подходящи минерални бани или да се отиде в планина, като се пие планински чай.
ПОДУВАНЕ НА СТОМАХА - Да се пие горски чай и само минерална вода.
ПОДУТИ ГЛЕЗЕНИ - В 3 чаши вода се вари 5 мин. 1 супена лъжица синапено семе. Пие се по 1 кафена чашка три пъти на ден преди ядене.
ПОДУТИНИ ПО ТЯЛОТО - Счукан тамян се поръсва върху памучен плат, напоен с вода от сварено синапено семе и намазано с мед.
ПОРЯЗВАНЕ - Жълт кантарион се кисне в зехтин поне 24 часа. С него се маже порязаното място и раната бързо се затваря. Оставен съдът на хладно място, сместа може да се запази и да се ползва дълго време.
ПРЕДИНФАРКТНИ СЪСТОЯНИЯ - да се пие чай от трънка 4 дни, сутрин на гладно.
ПРЕУМОРА (и стоене на влага) - Да се увият краката с мушама, направена от восък, зехтин и вода. Болният да преспи с нея една нощ. При нужда процедурата да се повтори.
ПРЕЯЖДАНЕ - Сока на 1 лимон с 1 ч.л. сода бикарбонат и малко захар за вкус.
ПРИЛОШАВАНЕ (Внезапно) - Под лъжичката- да се слага счукана билката лепка.
ПРОЛЕТНА УМОРА - Чай от синапено семе. 1 с.л. се вари 5-6 мин. в 600 мл. вода. Пие се 3 пъти на ден по 1 к.ч. преди ядене.
ПРОСТАТА (възпаление) - Смила се въглен от изгорено липово дърво. Пие се по 1 чашка като чай 7 дни поред.
ПРОСТУДА (много силна) - Да се направи пластир от 10 листа изсушен и стрит тютюн, мед и силна ракия. Пластирът се залепва на кръста да престои 1 нощ. При нужда се повтаря.
ПРОСТУДА И КАШЛИЦА - За възпалени и подути бронхи - в 100 мл. вода се вари 1 дафинов лист, докато водата остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден по 1 с.л.
ПРОСТУДА НА ГЪРЛОТО - Ходилата на краката се намазват с мехлем от мас, счукан или накиснат пелин и 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. Обуват се чисти памучни чорапи и се преспива една нощ.
ПРЪСТ, КОЙТО ЗАБИРА ОКОЛО НОКЪТЯ - Да се вземе 1 люта чушка, да се махне дръжката и малко от семките. Кухината да се напълни със силна ракия. Пръстът да се пъхне в чушката и да се превърже за 1 нощ, като е нужно в кухината да се запази и ракията.
ПСОРИАЗИС (причина) - появява се след силен стрес, уплаха или много непричтно преживяване.
ПСОРИАЗИС - След добро почистване със спирт болните места да се мажат с изстискан сок от билката сапуниче.
ПСОРИАЗИС - Събират се люспите от голяма морска риба (напр. с тегло около 3 кг.), взема се и жлъчката на рибата. Сваряват се в 1 л. бяло вино около 30 мин. Прецежда се и се смесва с 200 мл. зехтин. От тази смес се мажат поразените места след хубаво измиване. Процедурата трае докато свърши сместа. При къпане е добре да се използва яйчен сапун.
ПСОРИАЗИС - Друга една жена, болна от псориазис, Ванга посъветва: " Ще намериш восък и сабор. Восъка ще занесеш в черквата, а сабора ще го сложиш във възглавницата си." Още докато носела восъка към черквата, жената почувствала облекчение. Излекувала се.
ПУКНАТА КОСТ - Разбиваме 2-3 белтъка от пресни кокоши яйца и прибавяме 2-3 пълни лъжици брашно. Получава се рядко тесто като за палачинки. В тази смес потапяме бинт или марля и превързваме мястото. Брашното се втърдява и става като шина, а белтъците помагат костта да зарасне до няколко дни.
ПЪРХУТ - Възвира в една тенджера вода 1 супена лъжица стипца. След измиване косата се полива.
ПЪРХУТ - 1 ч.ч. ябълков оцет смесваме с 1 к.ч. зехтин и щипка сол. Разбиваме добре и мажем измитата с мек сапун кожа на главата. Повтаря се докато свърши лекарството.

Горе

Няма коментари:

Публикуване на коментар